Nu noi facem istoria, ci istoria se năpusteşte spre noi, ca un torent scăpat din zăgazuri. O axiomă general valabilă, verificată de-a lungul vremurilor.
Basarabia se va uni cu România, mai devreme sau mai târziu. Dar dacă ocazia se va ivi mai devreme decât credem? Dacă, căzută din nou sub robia comunistă, se declanşează o revoluţie mai puternică ca şi cea din 7 aprilie 2009, şi nu o revoluţie portocalie, ci una roşie-galbenă-albastră? Care va fi reacţia Transnistriei? Dar a Rusiei? Dar a României? Ce va face poporul şi armata română atunci când va răsuna strigătul de ajutor al fraţilor din Basarabia?
Se va ridica România la înălţimea chemării istoriei şi a înaintaşilor, ascultând glasul fraţilor de peste Prut?Posibile răspunsuri le puteţi afla din thrillerul politico-militar ”Sânge pe Nistru”.
Basarabia se va uni cu România, mai devreme sau mai târziu. Dar dacă ocazia se va ivi mai devreme decât credem? Dacă, căzută din nou sub robia comunistă, se declanşează o revoluţie mai puternică ca şi cea din 7 aprilie 2009, şi nu o revoluţie portocalie, ci una roşie-galbenă-albastră? Care va fi reacţia Transnistriei? Dar a Rusiei? Dar a României? Ce va face poporul şi armata română atunci când va răsuna strigătul de ajutor al fraţilor din Basarabia?
Se va ridica România la înălţimea chemării istoriei şi a înaintaşilor, ascultând glasul fraţilor de peste Prut?Posibile răspunsuri le puteţi afla din thrillerul politico-militar ”Sânge pe Nistru”.
Acum şi în librăriile din ţară.
Mai jos, un mic videoclip despre subiectul thrillerului:
Mai jos, un mic videoclip despre subiectul thrillerului:
Foarte bun romanul, felicitari si asteptam urmatorul roman cat mai curand.
RăspundețiȘtergeremai aveti si alte romane de genul asta?(altele decat "sange pe nistru" si "cand armele vorbesc")
RăspundețiȘtergere"Cand armele vorbesc..." si "Sange pe Nistru" sunt primele mele romane. In rest, mai am doar articole, de genul celor de pe acest blog.
RăspundețiȘtergereVa rog sa mai scrieti urgent romane de acest tip.
ȘtergereSunt formidabile si nu am putut pune cartea jos pana la ultima pagina. Cred ca se aseamana putin cu stilul lui Tom Clancy
Pe langa Cand armele vorbesc si sange pe Nistru am mai scris Cnutul maicii Rusia.
ȘtergereAcest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
RăspundețiȘtergereAm citit "Cand armele vorbesc" si mi se pare o carte "usoara" super ok :). Daca ar fi fost scrisa de un autor strain mai cunoscut si numele personajelor ar fi altele probabil ar exista si o publicitate mult mai mare pentru acest roman. Desi unele parti sunt foarte "subtiri" din toate punctele de vedere reale (eg. dotari, armament, situatii geopolitice etc) totusi cartea per ansamblu este foarte spumos si atractiv scrisa. Personal as da nota 7 per total si 9-10 in categoria romanelor "de actiune semi-realista".
RăspundețiȘtergereAm comandat acum online si cealalta carte si sper ca autorul sa publice in continuare in aceasta maniera .. poate o continuare chiar la "Cand armele vorbesc..." deoarece sunt cel putin 4-5 fire epice care pot fi excelent exploatate pentru o astfel de noua carte.
Intre timp am comandat si "Sange pe Nistru" ... si am citit-o in doua zile :). Excelenta ca si continuare; este din aceeasi "categorie" cu primul titlu din serie dar imbunatatita calitativ :).
RăspundețiȘtergereSper sa mai apara titluri ale domnului Negrea, atat eventual in aceeasi serie cat si cu fir epic total independent.
In orice caz felicitari si mult succes in continuare.
Multumesc, domnule Alex, pentru aprecieri si sugestii, dar si pentru critici.
RăspundețiȘtergereAproape am terminat-o și eu. Am găsit-o pe o masă într-o librărie din Tîrgu Mureș, fără să fi recunoscut autorul. Harta de pe coperta 4 m-a convins s-o cumpăr.
RăspundețiȘtergereMi s-a părut un roman foarte apropiat de cele ale lui Tom Clancy, în toate sensurile pozitive ale comparației. Este excelent documentat și îngrijit, propunînd un scenariu care nu are de ce să fie nici futurist, nici tras de păr.
Detaliile de strategie și tehnică militară sînt teribil de angajante, pentru cei pasionați de așa ceva, la fel și aspectele politico-istorice. Înainte de a fi o ficțiune captivantă, romanul e o excelentă sursă de documentare.
Aș fi foarte dezamăgit să aflu că evenimentele prezentate a se fi întîmplat înainte de 2014 au fost în vreun fel alterate ori inventate de dragul cărții.
Cred că ați exagerat nițel cu nivelul de detalii, care uneori imprimă o ușoară îmbîcseală narațiunii și în loc s-o ajute să avanseze, o țin în loc. Clancy a găsit un excelent echilibru în folosirea detaliilor ca dispozitiv narativ, iar dvs. uneori riscați să-l pierdeți.
De asemenea, deseori personajele nu vorbesc ca niște oameni reali. De pildă, eu în 33 de ani n-am auzit prea multă lume folosind conjuncția "deoarece" în vorbirea informală, indiferent de nivelul discuției.
Chiar și așa, lectura e agreabilă și cu siguranță voi căuta și volumul precedent.
Romanul e foarte mare și așa, dar totuși mi-ar fi plăcut dacă ar fi inclus și răspunsuri la unele întrebări de genul: ce reacție ar fi avut Bulgaria la unirea cu Republica Moldova? Cu siguranță bulgarii ar avea motive să presupună că românii vor formula pretenții asupra Dobrogei de Sud, și ar apărea o anumită tensiune.
Una din puținele (și minore) inconsistențe militare pe care le-am întîlnit se referă și la "iluminarea cu laser" a coloanei transnistrene pe cale de a fi distrusă de aviația română. În mod normal, aceste obiective sînt iluminate dintr-un UAV de genul Predator, sau oricum, de la altitudine, în niciun caz dintr-un "laptop cu laser". Iar dacă totuși marcarea țintei ar trebui făcută de la sol, infanteriștii din toată lumea preferă să arunce pur si simplu un marker magnetic (emițător în infraroșu) pe unul din vehicule și-apoi s-o întindă. Dar ce-i drept, asta nu e la fel de dramatic :)
Multumesc pentru aprecieri, domnule Alex Deva, si ma bucur ca v-a placut romanul. Referitor la cele mentionate de dvs, pot sa va spun ca nu am cum sa prevad cele aparute in roman ca si evenimente premergatoare anului 2014, dar va asigur ca cele mentionate ca petrecute pana la data aparitiei romanului (2010) sunt reale si nu au fost alterate, eventual unele personaje fictive au fost introduse in miezul acestor evenimente, dar in asa fel incat sa nu le altereze desfasurarea. Evenimentele dintre 2010 si 2014 coresound unui curs al scenariului imaginat, nu pot garanta ca se vor petrece intocmai.
RăspundețiȘtergereDespre vorbirea din roman, stiu ca pare oarecum informala, dar am incercat sa dau cat mai multe explicatii inclusiv prin intermediul dialogurilor, in asa fel incat cititorul sa fie cat mai pe deplin informat. Daca as fi folosit mai mult vorbirea curenta, poate ca ar fi trebuit sa folosesc si unele expresii mai putin literare.
Referitor la iluminarea cu laser, este vorba de un dispozitiv ce se poate atasa unui laptot, folosit inclusiv de trupele speciale americane in Afghanistan pentru marcarea tintelor pentru aviatie. Avantajul acestui mod de marcare il consta distanta de la care se poate realiza, pentru a folosi un marker magnetic ar trebui sa te apropii suficient de mult pentru a-l plasa, chiar daca il lansezi cu vreun dispozitiv.
Cristian, am citit primele doua romane pe nerasuflate, eu iti acord nota 9 pentru ele caci 10, se stie, e a lui Dumnezeu. Astept cu sufletul la gura continuarea la "Sange pe Nistru". E vreo nadejde sa apara in cursul anului viitor?
RăspundețiȘtergereMa bucur, Florine, ca ti-au placut cartile. Referitor la intrebarea ta, mi-e greu sa raspund, deoarece depinde de mai multi factori, chiar si atunci cand va fi gata continuarea. Si eu depind de editura, iar editura de vanzari etc. Sper ca eu sa reusesc sa finalizez continuarea anul viitor.
RăspundețiȘtergereAm citit ambele carti, si "Cand armele vorbesc..." si "Sange pe Nistru".
RăspundețiȘtergerePana la nivelul lui "Red Storm Rising" sau chiar si pana la ceva mai putin reusitul "The Bear and the Dragon" mai va (asta apropo de ce spunea Alex Deva), insa nu trebuie sa uitam ca pana la ele Tom Clancy "si-a facut mana" cu mai multe romane, in timp ce acestea sunt primele incercari de gen nu numai ale autorului, dar chiar si din literatura romana in general (din cate stiu) asa ca sa nu le judecam prea aspru.
Ceea ce m-a izbit a fost "teama" autorului de cacofonii: foloseste "ca si" atat unde trebuie cat si unde nu trebuie, sau mai bine zis unde ar trebui sa foloseaca conjunctia "ca" (adica peste tot unde poate fi inlocuita cu "precum", iar "ca si" trebuie folosita acolo unde poate fi inlocuita cu "la fel ca").
Mai revin.
Numai bine
Cand ne putem astepta la un nou roman? Deja sunt la a 3-a lecturare a celor 2 romane si as vrea continuarea.:)
RăspundețiȘtergereNumai bine
Scuze pentru intarziere, lucrez la al treilea roman si sper sa ma tin de cuvant si sa-l termin anul acesta.
RăspundețiȘtergereAm citit ambele dvs. carti si doresc sa exprim (dincolo de aprecierea pe care o am) si niste critici. Pentru a fi bine inteles si corect interpretate, criticile mele se refera doar la aspectele militare lasand deoparte restul. Ca sa fiu concret am gasit multe inconsistente sau daca vreti inexactitati (de la organizare, inzestrare, tactici s.a.) pe care nu le inteleg decat daca ar fi intentionate. Adica daca ele ar servi scenariului cartii. Ma refer la inzestrarea cu armament si tehnica de lupta a partii ruso-transnistriene (care nu are legatura cu realitatea), modul de actiune al acesteia (care e cam neverosimil), performantele armamentului in actiunile de lupta (de exemplu confruntarile dintre tancuri si nu numai), si alte aspecte mai putin importante pe care nu le mai nominalizez. Va rog sa priviti criticile strict dpdv militar (am servit pentru scurt timp in armata) si sa luati ca venind dintr-o buna credinta si nu o critica de dragul criticii. Oricum apreciez cartile dvs. si va sustin in a continua sa scrieti in acest gen. Va urez cu sinceritate multa inspiratie si succes!
RăspundețiȘtergereBuna. Unde pot gasi si eu romanul „Sânge pe Nistru”- in chisinau. Am intrebat in mai multe librarii,dar spun ca nu au asa ceva...Merci.
RăspundețiȘtergereM-am interesat la editura si am aflat ca inca nu s-a difuzat in R Moldova, dar poate fi procurata de la librariile online, de la alte librarii care expediaza si in RM (de ex libraria Eminescu din Bucuresti), precum si direct de la editura Marist daca nu aveti posibilitatea sa o cumparati din Romania.
ȘtergereFoarte captivant romanul. Dupa parerea mea un moment decisiv va fi in 2018. Implinirea celor 100 de ani de la unificare sigur va aduce cele doua state (Romania si Rep. Moldova) la unificarea mult asteptata. Urmeaza apoi problemele cu Rep. Separatista Nistreana si cu Fed. Rusa. Oricum granita de pe Prut este impotriva firii neamului nostru, este o suferinta grea, dar care trebuie sa se termine la un moment dat, iar acel moment POATE sa fie foarte aporape. Anul 2018 aduce cu el o tensiune nationala greu de stapanit, poate chiar o Revolutie Nationala pentru
RăspundețiȘtergereReunificarea Romaniei.
Tare fain filmu aista, place multi. Mai bun ka bATMANU
RăspundețiȘtergereIoșka am fost, am uitat și pun numili
Ștergere